Záchranári zasahovali takmer súčasne pri dvoch nehodách

17.01.2009 Kežmarok

Kežmarok 16. januára (TASR) - Takmer súčasne zasahovali dnes popoludní záchranári z Kežmarku a Nového Smokovca pri dvoch dopravných nehodách, ktoré sa stali na zasneženej ceste vo vzdialenosti necelých desať kilometrov od seba.
Vodička dostala šmyk na ceste z Kežmarku do obce Rakúsy a ľavou časťou vozidla narazila do stromu. Z havarovaného auta ju museli uvoľniť. \"Až následne sme ju ošetrili a s poranením ľavého ramenného kĺbu a otrasom mozgu transportovali na oddelenie centrálneho príjmu popradskej nemocnice, \" informovala vedúca zásahového tímu posádky záchrannej zdravotnej služby Emergency Medical Service (EMS) z Kežmarku MUDr. Annamária Tornayová.
Ďalšia nehoda sa stala medzi Šarpancom a Tatranskou Kotlinou, kde vodič osobného auta po šmyku na snehu narazil pravou stranou vozidla do betónového múrika. Pri nehode utrpela jeho 28 ročná manželka pomliaždeniny driekovej oblasti a pravého stehna. \"Pacientke, ktorú preniesli do iného auta, sme podali analgetiká na utíšenie bolesti a po fixácii sme ju transportovali na ďalšie vyšetrenie a ošetrenie do popradskej nemocnice, \" informoval zasahujúci lekár Marcel Sedlačko z EMS.
 

Vyberte región